~Η Εταιρεία~

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Ηλειακή Ελαιουργία είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του ελαιολάδου. Έδρα της είναι το Επιτάλιο, μια μικρή κωμόπολη του νομού Ηλείας. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1910 όταν ο Ευθύμιος Τσαούσης έφτιαξε στα Μακρίσια Ολυμπίας το πρώτο ελαιοτριβείο, όπου το λιθάρι γύριζαν τα άλογα. Αργότερα, προστέθηκε πετρελαιομηχανή, για να φτάσουμε στην σημερινή εποχή που έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς. Συνεχίζουμε την οικογενειακή παράδοση με την ίδια αγάπη για την εμπορία και τυποποίηση εκλεκτού ελαιολάδου, ακολουθώντας τις προδιαγραφές που ορίζoυν οι αρμόδιες αρχές και έχοντας πάντα ως στόχο να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

Οι ελαιώνες όπου συλλέγονται οι καρποί βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας καθώς και στην ημιορεινή Δυτική Πελοπόννησο. Το ελαιόλαδο της Ηλειακής Ελαιουργίας ξεχωρίζει λόγω του κλίματος της περιοχής, επειδή οι ελαιώνες είναι μη αρδευόμενοι, και φυσικά λόγω της ξεχωριστής Κορωνέικης ποικιλίας. Μία από τις παλιότερες ποικιλίες στην Ελλάδα που δίνει εκλεκτό ελαιόλαδο με φρουτώδη γεύση και έντονο άρωμα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες.

Διακινούμε μεγάλες ποσότητες χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου στο εξωτερικό. ΗΠΑ, Παναμάς, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία, Σερβία, Χονκ Κονγκ, Ρουμανία, Ολλανδία είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες εξάγουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Ηλειακής Ελαιουργίας. Στόχος μας είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, αυτό το χρυσάφι της Ελληνικής γης, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. 

Οι εγκαταστάσεις μας